Népszámlálás 2022 tájékoztató

Tisztelt Tulajdonosok/Lakók!

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. október 1. és november 28. között népszámlálást hajt végre. A tízévente végzett teljes körű nép- és lakásszámlálás kiemelt fontosságú, mert eredményei a közvetlen környezetünk, a településünk és az egész ország jövőjét meghatározó döntések megalapozásához nyújtanak segítséget, így mindannyiunk életére kihatnak. Fontos, hogy a közösségünket érintő döntések valós adatok alapján születhessenek meg, ezért a KSH kéri hazánk minden lakosának együttműködését a népszámlálás sikeres végrehajtásában.

Szeptember 26. és 30. között a KSH postai levelet küld az országban található minden lakcímre, amely tájékoztatást ad a népszámlálásról és tartalmazza az internetes válaszadáshoz szükséges 12 jegyű belépési kódot. Az internetes kitöltésre október 1. és 16. között lesz lehetőség, ezt követően azokat a háztartásokat, amelyek nem éltek az internetes kitöltés lehetőségével, számlálóbiztosok keresik fel.

A társasházakba a levelek házszám szintig megcímezve, tehát emelet és ajtószám jelölése nélkül érkeznek, ezért fontos, hogy a lakók a címüket pontosan, emelet, ajtó szintig adják meg az kérdőív kitöltése során. Ez alapján lehet majd látni, honnan érkezett be interneten kérdőív. Ezeket a lakcímeket számlálóbiztos nem fogja felkeresni.

Október 16. után, a számlálóbiztos segítségével történő kitöltés során szintén elengedhetetlen, hogy az egyes lakcímeken pontosan beazonosítható legyen a házszám, az emelet és az ajtószám. Ez alapján fogja a számlálóbiztos felkeresni azokat a lakcímeket, ahonnan nem érkezett be interneten kérdőív.

A lakóközösség figyelmét a KSH tájékoztatója alapján felhívjuk, hogy az emelet és ajtószámok pontos feltüntetésére a bejárati ajtókon, postaládákon. Kérjük kattintson a plakát megtekintéséhez: